Søndag 6 mars, kl 18.00: Lakseeventyr

Georgiana Keable, Martin Lee Mueller og Tiril Bryn arbeider med fortellerforestillingen ’Lakseeventyr’. De vil dele historier fra den prosessen, fra samisk, nord-amerikansk og irsk muntlig tradisjon. I tusener på tusener av år har mennesker og laks trivdes sammen på jorden i et gjensidig forhold. Dette finnes det mange fortellinger om, og noen av dem vil de fortelle, samtidig som de vil undersøke hva slags fortelling dagens lakseindustri forteller om oss og om laksen.

tiril, georgina

Georgiana Keable er forteller og ble tildelt Oslo bys Kunstnerpris i 2015. Martin Lee Mueller er filosof og har spesielt forsket på menneske-dyr relasjoner, fortellinger, og urbefolkninger. Tiril Bryn har tatt initiativ til prosjektet ‘Lakseeventyr’. Hun er forteller og folklorist og arbeider på Norsk Folkemuseum.

inngangspenger kr 100,-

Søndag 7 februar, kl 18.00: «Asbjørnsen og Moe for voksne»

Anette Storytelling Portraits - 0706

Anette Sandvær Thorbjørnsen og Jon Brodal: 

Mange forbinder eventyr med Askeladd-historier vi forteller til barna våre, men her gir forteller Anette Sandvær Thorbjørnsen og felespiller Jon Brodal oss innblikk i noen av de mange historiene som er beregnet på voksne. Dette er eventyr som har blitt fortalt foran ildstedet gjennom århundrer, noen mørke, noen lystige, og noen til ettertanke…

Inngangspenger: kr 100,-

Søndag 10 januar, kl 18.00: Thor-André Walløe: «Backfish»

Backfish

“Backfish” er en fortellerforestilling basert på et minne. Minnet om å ligge tett inntil en man er forelsket i. Minnet om det første kysset. Minnet om å være ung og lykkelig, mens resten av Norge er i krig. Forestillingen er laget av og blir fremført av fortelleren Thor-André Walløe. Han fullførte nylig sin mastergrad i estetikk på Høgskolen i Oslo og Akershus hvor Backfish var hans eksamensforestilling.

Inngangspenger: kr 100,-

Søndag 6 desember, kl 18.00: Vet dere nok, eller hva?

Lokes barn, Willy Pogany (1920)

Lokes barn, Willy Pogany (1920)

Ulven må bindes, visdomstørsten slukkes og ormen i dypet få smake hammeren.

Bli med inn i en verden av norrøne guder og skapninger, en verden av poesi og dramatikk og barsk humor.

Hanne B Oftedal, Pernille Bineau og Anne Kristin Aasmundtveit forteller om bikkjer, fedre og forbaska undergang.

Inngangspenger kr 100,-

Søndag 1 november: Allehelgensgrøss og fortidsgufs kl 18.00

Per Jostein Aarsand 

foto: Ellen Lande Gossner

foto: Ellen Lande Gossner

En grusom dag…

Per Jostein forteller morsomme og grufulle grøssere. Alt er sant og det meste er selvopplevd.

Per Jostein Aarsand vokste opp på Stovner. Han var med å grunnlegge Fortellerhuset i 2002 og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. I 2014 ble han tildelt Statens kunstnerstipend og i 2013 ble han og de tre musikerne i Østfold nominert til den kulturelle skolesekkens: «Gullsekken».

 

Susan Guerra

in zvollen

La Llorona

Susan Guerra skal fortelle om La Llorona, en mange hundre år gammel legende, som alle i Las Americas kjenner til. Om en kjent, men neppe kjær kvinnes skjebne, i ny post-kolonial og feministisk vri.

Inngangspenger: kr 100.-

Kulturnatt Oslo

Fredag 11. september er det Kulturnatt Oslo med gratis inngang til kunst- og kulturopplevelser i hele byen. Fortellerkafé Oslo feirer natta med to forestillinger på Asylet:

kl 20.00: Kjærlighetshistorier

Anna2015

Hvor langt er du villig til å gå, eller løpe, for den du elsker? Og hva med mannen med det fine håret som vil ha alt og alle, både en ung og en gammel hustru? Og hva skjer når et barn som blir adoptert ikke vil ha noe med sin nye mamma å gjøre? Anna Kompelien forteller om kjærlighetserfaringer; både egne og andres.

 

kl 21.00: Arv og miljø – betroelser fra bibelbeltet

nina th haaland bilde

Synne Sagstad Imeland og Nina Terese Håland har begge vokst opp i det stramme bibelbeltet på Sør- og Vestlandet. Om seg selv sier de: «Oppveksten har preget oss på både godt og vondt, og selv om beltespennet har løsnet litt i vårt forsøk på urbanisering og sosialisering, har vi innsett at det aldri vil falle helt av.»

OBS: Begge forestillingene er gratis!

Program høsten 2015

Høstens program Fortellerkafe Oslo:

Fredag 11 september kl 20 og 21.  Kulturnatt Oslo. Vi får besøk av to unge fortellere du kanskje har hørt om før: Nina Therese Haaland og Anna Kompelien. Arrangementet går inn under kulturnatt Oslo, gratis inngang.

Søndag 11. Oktober kl 1800: Tore Rahn med Blandet drops. Tore presenterer sin interaktive fortelleraften der vi aldri helt vet hva som kommer; søtt, surt, salt eller syrlig. Inngangspenger 100 kr.

Søndag 1. November kl 1800: Allehelgensaften og fortellinger om Døden ved Per Jostein Aarsand og Suzanne Guerra. Inngangspenger 100 kr

Søndag 6. Desember kl 1800: Bikkjer, fedre og forbaska undergang. Historier fra Norrøn mytologi ved Pernille Bineau, Hanne Oftestad og Anne Kristin Aasmundtveit. Inngangspenger 100 kr